חדשות בארץ
מדינת חלם: ירש 2700 ₪, אך נאלץ לשלם 3500 שקלים
מה הוביל לכך שתושב בני ברק שירש מאביו 2700 שקלים, ניאלץ לשלם תמורתם סכום של 3500 שקלים? האבסורד עולה על כל דמיון
- מיכל אריאלי
- פורסם א' אלול התשע"ז |עודכן
(צילום: פלאש 90)
כמה עולה להוציא ירושה דרך בנק הדואר? סיפור אומלל שנחשף ב'כאן' מוכיח את גודל האבסורד.
הסיפור מתחיל בכך שא', יהודי מבוגר, נפטר לפני כחודש ימים והותיר לבנו חשבון בבנק הדואר של דואר ישראל, ובו 2700 שקלים כירושה. כשהבן בא למשוך את הכספים, נאמר לו כי עליו להוכיח שהוא באמת בנו של האב שנפטר, ולכן עליו להציג את תעודת הפטירה של אביו וכן את תעודת הזהות והספח שלו.
הבן ניגש אל בנק הדואר, ואז גילה כי לסכום שהיה בחשבון הצטרפו עוד 2400 שקלים בשל העברה מסוימת שנעשתה, מה שאומר שהסכום הכללי הגיע ל-5100 שקלים. נשמע טוב ויפה? זה בדיוק היה השלב בו צצה הבעיה. מאחר שהסכום בחשבון הבנק גדל, טענו בסניף הדואר כי על בנו של א' להציג צו ירושה, ורק כך הוא יוכל לקבל את הכסף.
העלות של צו הירושה היא לפחות 3000-3500 שקלים ובנוסף יש לשלם אגרה של כמה מאות שקלים. הבן התרעם על כך ועירב את התקשורת. בעקבות כך נסוג מעט דואר ישראל והודיע לבן כי הוא רשאי לקבל מתוך החשבון 3000 שקלים, כיוון שזהו סכום שלפי התקנות מיועד להוצאות קבורה. אולם את הסכום הנותר של 2100 שקלים סירבו בדואר לשחרר והתנו זאת בהצגת צו ירושה.
כעת בנו של א' אובד עצות – כיצד ייתכן שהוא ישלם למעלה מ-3000 שקלים כדי לקבל 2100 שקלים?
מדוברות הדואר נמסר: "הבן אכן הגיע לסניף הדואר ומסר את המסמכים הנדרשים, ולפיכך בנק הדואר יעביר לחשבונו סכום של 3,000 שקל מחשבון בנק הדואר של האב. על פי הנוהל - שאר הסכום ייוותר בחשבון עד שימציאו היורשים צו ירושה או צו בית משפט".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>