שידוכים וחיפוש זוגיות
שידוכים מא' ועד ת'. והפעם: לפני
פגישות הן דבר מלחיץ, והלחץ יכול לקלקל מאד את הנעימות של הפגישה, ואפילו לגרום להחלטות שגויות. מה עושים?
- נחמה ביטקובר
- פורסם כ"ב כסלו התשע"ח |עודכן
שאלה: מה האירוע הכי מלחיץ שעברת במהלך חייך?
א. הבגרויות!
ב. הדייטים!
ג. הרישיון!
ד. הלידה!
לא, לא התבלבלנו, ולא חשבנו לרגע שאת כבר אמא לילדים. ובכל זאת, הייתי מהמרת על האפשרות האחרונה. למה? כי כשנולדת היית נתונה בלחץ עצום. את יודעת כמה קשה לצאת מהרחם הנעים והנוח אל אוויר העולם?! הרבה יותר קשר מבגרות או פגישה... את יודעת, את רק לא זוכרת.
כשאנחנו מצליחים לעבור קשיים ואתגרים בהצלחה, אנחנו בד"כ זוכרים את התחושות החיוביות, וכמעט שלא את הלחצים והפחדים שהיו מנת חלקנו.
כך גם עתיד לקרות עם הפגישות (ב"ה בקרוב מאד!). כששלב הפגישות יהפוך מחוויה יומיומית לזיכרון בחייך, גם הפגישות הכי פחות מוצלחות יהפכו למצחיקות, והכל יראה לך מתוק וורוד. אבל מה עושים עכשיו?
לחץ יכול לקלקל מאד את הנעימות של הפגישה, ואפילו לגרום להחלטות שגויות (בד"כ בכיוון אחד).
אז בואי נסקור לרגע מהם הדברים שצריך לעשות לפני הפגישה, כדי שתוכלי לבוא רגועה.
א. לברר – כבר הרחבנו על כך את הדיבור (באות ב'), ולכן רק נחזור על העיקר בקצרה – כדאי מאד להשקיע (הרבה) בבירור על הבחור (כמובן שאחרי שביררת לעצמך מה את מחפשת). בירור אמיתי ומקיף יגרום לך להגיע רגועה ומלאת מוטיבציה לפגישה, ובכך יסייע מאד להתנהלותה.
ב. התארגני לפני – קבעי זמן שנוח לך, שיאפשר לך להגיע למקום בנחת ולא עם הלשון בחוץ (לא כ"כ מנומס). התלבשי (והתאפרי, אם מתאים לך) בצורה נוחה ויפה בעיניך, שתגרום לך להרגיש טוב עם עצמך. דאגי לאכול, לשתות ולישון(!) לפני. אל תגיעי עייפה או רעבה, זה עלול לפגוע בהנאה שלכם מהפגישה וביכולת שלך להיות "את".
ג. חשבי מחשבות מחזקות – נסי להגיע לפגשה כשאת כמה שיותר בטוחה בעצמך ומחוברת לטוב שבך.
חייכי לעצמך במראה לפני שאת יוצאת, חפשי (ואפילו רשמי) בעצמך נקודות טובות, גם חיצונית וגם פנימית ואישית (שאיפות טובות, תכונות טובות, מידות וכ"ו).
אל תוותרי אם את לא מוצאת. השקיעי בזה זמן. חשוב שתגיעי מתוך תחושה של: "אני בחורה טובה, יפה, חכמה ומעולה! שווה להיפגש איתי!". קודם כל, כי זה אמיתי! ושנית, כי מה שתרגישי זה מה שתשדרי לבחור. בטחי בעצמך ובטחי בקב"ה שיכוון אותך.
ד. התפללי – במילות התפילה, התהילים או במילים שלך. בקשי מה' שידריך אותך וייתן לך את הכוחות להיות את.
ה. נסי להירגע – שמעי שיר שמרגיע אותך, עשי הרפיה, עצמי עיניים ודמייני דברים טובים, ואם יש צורך – השתמשי גם בתכשירי הרגעה למיניהם (כמה טיפות של רסקיו יכולות לפעמים לשנות את התמונה, וזו ממש לא בושה. זה יכול לעזור לך מאד להתנהג בטבעיות ולהיות "את").
ו. ובעיקר, זכרי שהבחור מולך לא נושך. הוא לא בא לבחון אותך, והוא נמצא בדיוק באותו מצב כמוך.
האמיני שיהיה טוב!
אז עכשיו את מוכנה! צאי לדרך! בהצלחה!
נחמה ביטקובר היא ראש מכון ''עומק הקשר'' ומאמנת רגשית לקראת זוגיות
תגובות