חדשות בארץ

"הצבא מקדם את השירות הקרבי לנשים על חשבון היכולת שלו לנצח"

פקודת השירות המשותף אולי משמחת כמה ליברלים קיצוניים, אבל, מזהיר צביקה הראל, ממקימי ארגון 'אחים לנשק', אף אחד לא במאת מרוויח משירות קרבי של חיילות. לא הצבא – ואפילו לא החיילות עצמן

  • פורסם ב' טבת התשע"ח |עודכן
הרמטכ"ל, גדי איזנקוט (צילום: פלאש 90)הרמטכ"ל, גדי איזנקוט (צילום: פלאש 90)
אא

אם לא העברתם את השנתיים האחרונות במערה חשוכה, כנראה גם אתם נתקלתם חדשות לבקרים בהודעות גאות לעיתונות היוצאות מכיוון דובר צה"ל ומתפארות בשילוב חיילות במערך הלחימה. אם כבר התרגלנו לקיומה של 'קרקל', צה"ל טורח להבהיר שעבורו זה לא מספיק. כך באה לעולם פקודת השירות המשותף, וכך התבשרנו על ההישג הבא של מדינת ישראל: גיוס נשים לחייל השריון, שם ישרתו כטנקיסטיות. לגברים המשרתים בשריון לא ממש נעים להעביר 24 שעות בטנק צפוף עם נשים בצוות? עניין שולי כשמדובר בקידום קדושת השוויון.

"זה לא סוד שכבר יותר מ-15 שנים מופעל על צבא לחץ כבד מאד בנושא הזה", אומר צביקה הראל, ממקימי 'אחים לנשק', ארגון שהקימו כמה קצינים קרביים במילואים על מנת להיאבק בפקודת השירות המשותף. "זה התחיל בבג"ץ אליס מילר והמשיך כאשר קצינת חייל נשים ראשית הפכה להיות יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר. ב-2001 הוכנס לצבא צוות היגוי של חוקרות מתנדבות שכתבו המלצות לצבא בענייני שילוב נשים. לצוות הזה היתה אג'נדה פמיניסטית שמאלנית קיצונית – ביניהן נמנתה, למשל, נעמי חזן שבהמשך עמדה בראש הקרן החדשה לישראל. חלקן אפילו תומכות בגלוי בסרבנות".

ההמלצות ישבו על שולחנם של כמה רמטכ"לים ולבסוף החלו מיושמות בתקופת כהונתו של הרמטכ"ל הנוכחי. "בשנתיים האחרונות צה"ל הגדיל מאד את מספר הלוחמות הקרביות בצבא, פתח עוד שלושה גדודי חי"ר מעורבים, ועכשיו יש גם את הפיילוט בשריון, עם 13 חיילות. הצבא משדר כל הזמן שהכיוון שלו הוא להכניס עוד ועוד נשים לתפקידי לחימה".

מי שסובלות בראש ובראשונה מהמגמה הזו, אומר הראל, הן החיילות הקרביות עצמן. "לפני כמה שבועות פורסם כי בטירונות של מחזור הגיוס הקודם, חמישים אחוז מהקרביות נפצעו. אצל הגברים היה מדובר בפחות מרבע. אצל נשים מדובר לא רק בפגיעות אורתופדיות שונות אלא גם בדלקות בדרכי השתן ואפילו פגיעות שפוגעות אחר כך בפוריות. יש לנו עדויות עצובות מאד מלוחמות, שמספרות שלא העלו על דעתן כשהן התגייסו לקרבי שזה מה שיקרה להן. הן באו עם מוכנות לתרום הכי הרבה שאפשר, לשרת שלוש שנים במקום שנתיים, ויצאו במפח נפש גדול. לכאורה יש הילה סביב הבחירה שלהן, אז לא נעים להן לדבר בפומבי על החוויה הקשה. אבל רבות מהן לא היו חוזרות על הבחירה הזו".

יש מידע על מספר הבנות שיוצאות עם אחוזי ניכו מהשירות הקרבי?

"פנינו למשרד הביטחון לפני כמה שבועות עם בקשה לקבל את המידע על חיילות שהשתחררו עם אחוזי נכות או פיצויים. אנחנו גם סבורים שמשרד הביטחון צריך ליידע את המלשביו"ת בנתונים האמיתיים, שידעו לאן הן הולכות. יש יחידות בתותחנים שבהן 68 אחוזים מהבנות נפצעו, וחיילות צריכות לדעת את זה. כשחיילת קרבית כבר בפנים היא לא יכולה לשנות את דעתה רק כי עכשיו בשטח היא מבינה את הסיכונים בסחיבת פגזים. הצבא הוא מערכת נוקשה מאד מהבחינה הזו".

דרך ההתמודדות העיקרית של הצבא עם הנתונים הללו, אומר הראל, היא הורדת סטנדרטים. "במחזור הקודם אמרנו שחמישים אחוז מהבנות נפצעו? במחזור האחרון זה כבר לא כך: רק עשרים וחמישה אחוזים מהחיילות נפצעו. איך זה קרה? הצבא הודה במפורש שהוא פשוט הוריד את הסטנדרטים, הוריד את רף הדרישות. ומכיוון שאי אפשר להוריד את הדרישות רק לבנות, מורידים אותם באופן רוחבי לכל היחידה. כך יש עכשיו יחידות שבהכשרה נדרשות לשאת רק ארבע מחסניות ולא שש. הורידו את רף האימונים. בנו חדר אוכל יותר קרוב לאזור המגורים, שהחיילות לא יצטרכו ללכת כל כך הרבה, כי יודעים שהליכה רבה גורמת לפציעות. כך אנחנו מקבלים יחידות חלשות יותר – העיקר שיהיה אפשר לשלב חיילות בשירות הקרבי".

(צילום: פלאש 90)(צילום: פלאש 90)

מצד שני, זו לא רק מגמה ישראלית. גם בצבא האמריקאי פתחו לא מזמן את כל התפקידים הקרביים לנשים.

"נכון שזו מגמה עולמית, אבל הנתונים מראים שבצבאות אחרים יש אחוזים נמוכים בהרבה של חיילות קרביות. בין כמה פרומילים לאחוז וחצי. כיום שבעה אחוזים מהחיילים הקרביים בצה"ל הם בנות, וצה"ל מתגאה בזה. אבל זו לא סיבה לגאווה. כשצה"ל הופך מגמות תרבותיות לדגל זה בא על חשבון דברים אחרים, והמשימה היחידה של הצבא היא לנצח בקרב. לצה"ל קוראים תמיד צבא העם, אבל מה שקורה עכשיו עם השירות הקרבי של הנשים הוא לא רצון העם. מה שכולנו רוצים זה צבא שמנצח, לא צבא ששם את ערך השוויון מעל ליכולת הניצחון".

מול מכבש הלחצים הליברלי והפמיניסטי הקיצוני שמופעל על צה"ל, 'אחים לנשק', שמורכב מחיילים וקצינים במיל' מכל שדרות האוכלוסייה, מנסה להעלות את מודעות הציבור לתהליכי המהפכה החברתית שמתחוללים בצה"ל – ומזיקים לביצועים שלו. "בשלב הראשון, אנחנו פשוט רוצים לעורר שיח. שהציבור יכיר את הנתונים, שידע שהיו תשע הורדות רף ב-12 השנים האחרונות למען המטרה של שירות קרבי לנשים. שתהיה מודעות לכך שהצבא מחליש את עצמנו. נפגשנו עם עוד הרבה קצינים בעבר ובהווה שמחזקים אותנו מאד ואומרים שמשהו רע עובר על הצבא. יש הרבה היענות למידע שאנחנו מפרסמים, ואנחנו מתכוונים להמשיך ולשמר את השיח הזה בכותרות, ולחשוף את הנתונים האמיתיים על המחיר שישראל משלמת בגלל האובססיה החדשה הזו, לשלב בנות בשירות קרבי בכל מחיר".

קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!

לחצו כאן או חייגו: 073-222-1212

תגיות:צבאנשים

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה