חדשות בארץ
חתמתם על צ’ק וביטלתם? היזהרו מתביעה
אדם שביטל צ'ק בסך 90,000 ₪ בשל עבודות השיפוץ שלא בוצעו, חוייב על ידי בית המשפט לשלם את הסכום המלא שנכתב בצ'ק. שימו לב והיזהרו
- מוריה חן
- פורסם י"ז טבת התשע"ח |עודכן
(צילום: shutterstock)
חתמתם על צ'ק וביטלתם אותו? כדאי לדעת כי יכולים לתבוע אתכם לשלם את הסכום המלא הנרשם על הצ'ק פלוס תוספת על הוצאות משפט. בדרך כלל חובת ההוכחה חלה על התובע, אולם בעניין מסירת צ'ק, על מוסר הצ'ק להוכיח כי שילם על שירות שלא ניתן לו לבסוף.
לקראת עבודות שיפוצים שילם המעסיק לעובדיו מקדמה בסך 90,000 ₪ על עבודות השיפוץ, אולם לאחר שהעבודות לא בוצע, ביטל המעסיק את הצ'קים בטענה שהעובד לא ביצע את עבודתו.
בעקבות הביטול נפסק בבית המשפט כי על נותן הצ'קים להעביר לעובד את הסכום המלא שנרשם בצ'ק פלוס 16,800 אלף ₪ עבור הוצאות משפט.
כך נכתב בפסק הדין: "כאשר מהימנותם של שני העדים המרכזיים מוטלת בספק, יש לבדוק אם ניתן לאתר ראיות נוספות, שיחזקו ולו במעט איזו מן העדויות. אם אין בנמצא עדויות כאלה – יימצא הצד שעליו נטל ההוכחה וידו על התחתונה, מאחר שמדובר בתביעה שטרית, על הנטל להוכיח כי לא קיבל תמורה בגין השיקים שמסר".
עורכת הדין, שלי בורנשטיין, מסבירה את משמעות החתימה: "חשוב לציין, כי כאשר מוסרים צ'ק, יש לכך השלכה משפטית. נקודת המוצא היא כי ניתנה עבורו תמורה. על נתבע הטוען אחרת להוכיח זאת. זו חזקה שלא פשוט לסתור אותה. כמו כן, נטל ההוכחה מוטל בעילה כזו על הנתבע (כאשר בדרך כלל נטל ההוכחה רובץ לפתחו של התובע). משמע: יש להקפיד לתת צ'קים לאחר קבלת התמורה עבור העסקה. כמו כן, כל צ'ק שחולל, תהא הסיבה אשר תהא (הוראת ביטול, אין כיסוי, תם זמנו) ניתן לביצוע בהוצאה לפועל. וחשוב לזכור, שילמת צ'ק שחולל - דרוש הצ'ק שחולל חזרה".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>