בריאות ותזונה
המשקה (הכמעט) הכי נפוץ בעולם: לא תאמינו מה הוא מחולל אצלכם בגוף
ימי החורף שיבואו עלינו לטובה מבשרים גם את חזרתו של התה לידינו הקרות. עד כמה מועיל הוא לבריאותנו, ומה ההבדל בין חליטה לתה? קראו ודעו
- מוריה חן
- פורסם כ"ד טבת התשע"ח |עודכן
(צילום: shutterstock)
ימי החורף שיבואו עלינו לטובה מבשרים גם את חזרתו של התה לידינו הקרות. עד כמה מועיל הוא לבריאותנו, ומה ההבדל בין חליטה לתה? קראו ודעו
"אחרי מים התה הוא המשקה הכי נפוץ בעולם. יש עמים ששותים רק תה", פותחת ד"ר אולגה רז ראש תחום תזונה קלינית באוניברסיטת אריאל, בשיחה עם ערוץ 7. לדבריה, בשנים האחרונות התה נהפך למשקה אהוב ביותר על הישראלים, ובניגוד לעבר, כיום ניתן לרכוש סוגים שונים של המשקה.
המחקרים השונים המראים כי לתה ישנן סגולות בריאותיות רבות כגון הפחתת הסיכון למחלות כלי דם ולב, רמות כולסטרול ולחץ דם, זאת בשל היותם מכילים פיטוכימיקליים כלומר,מרכיבים צמחיים רבים שמצויים בעלי תה רבים, בין היתר גם פוליפנולים - קטכינים המאופיינים באנטי אוקסידנטים, כלומר נוגדי חימצון חזקים.
''בתה ישנם גם פלבונואידים", הסבירה ד"ר רז, "לדוגמא: קוורצטין, מיריסטין ואחרים, מרכיבים המסייעים להורדת סיכון למחלות. רוב המחקרים נעשו בתרביות תאים ובבעלי חיים, אך קיימים גם מחקרים אפידמולוגים על אוכלוסיות גדולות הבודקים את הקשר בין צריכת התה וסיכון למחלות בבני אדם".
ומה לגבי ההבדל בין תה לחליטה? ובכן, ד"ר רז העירה כי בניגוד לדעת רבים, לא כל חליטה נחשבת תה. חשוב מאוד להבחין בין תה לבין חליטות צמחים שהן נטולות החומרים האלה, ועל כן הן לא באמת תה, והן מכילות חומרים מסוגים אחרים.
בנוסף, לדברי ד"ר רז, ישנו הבדל בין קפה לתה, כאשר כמות הקפאין שמצויה בכוס תה פחותה מזו שיש בכוס קפה. כמו כן, על פי מחקרים שנערכו שנים האחרונות, לא רק שאין סכנה בשתיית תה וקפה אלא אדרבה, לשניהם נמצא השפעה חיובית ומועילה לבריאות, והם אף מסייעים בהשלמת כמות הנוזלים הנדרשת.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>