בריאות ותזונה
לא רק בט"ו בשבט: 4 עובדות מפתיעות שיעשו לכם חשק לאכול תמר
אין ספק, התמר הינו אחד הפירות הטעימים ביותר שנתן הקב"ה בעולמו, אולם עד כמה חשוב להכניס אותו לתפריט? הנה מספר נתונים שאולי לא ידעתם על ה"ממתק של הטבע"
- מוריה חן
- פורסם ט"ו שבט התשע"ח |עודכן
(צילום: shutterstock)
התמר הינו אחד הפירות הטעימים ביותר שנתן הקב"ה בעולמו. התמר בעל מרכיבים ייחודיים ואופן גידול מיוחד שמעמידים אותו בהגדרה בריאה הרבה יותר משאר הפירות היבשים המוצעים בשוק.
לפניכם כמה נתונים מעניינים על הפרי המתוק ביותר בטבע:
1. התמרים, בניגוד לשאר הפירות היבשים, מתייבשים באופן טבעי על העץ, ואינם נזקקים לתהליכי ייבוש מתועשים שיאריכו את חיי המדף או בשימוש בחומרים מזיקים לשיפור הטעם. הסוכר המצוי בהם אינו מוסף באופן מלאכותי, אלא טבעי לחלוטין והטעם - טעים להפליא.
2. רמת השומן בתמרים שואפת לאפס, ועל כן הערך התזונתי שלהם מופחת ביחס לשאר מתוקים כדוגמת שוקולד או עוגיות. אם שוקולד מכיל כ-30% שומן, התמר מכיל פחות מ-0.5% שומן בלבד. מדובר בפרי בעל הרכב תזונתי מנצח.
3. התמרים עשירים בפוליפנולים, אלו נוגדי חמצון יעילים שמעכבים חמצון של הכולסטרול הרע (LDL) שמגביר סיכון למחלות לב ולחסימות עורקים. על פי מחקר שנערך במרכז הרפואי רמב"ם עלה כי הפוליפנולים יכולים להפחית את חמצון ה-LDL, אך גם יש ביכולתם לסייע גם בהרחקת העודפים שלו מתאי דפנות העורקים, ועל ידי כך לתרום למען האטת התפתחות טרשת העורקים.
בתמרים ישנו אשלגן ומגנזיום בכמויות גבוהות, ואף סידן. מינרליים אלו חיוניים ביותר לבריאות העצם, כמו כן להפחתת לחץ הדם ובצמצום הסיכון לשבץ מוחי, התקפי לב, ועוד.
בנוסף, הפחמימות המצויות בתמרים מעניקה לנו אנרגיה בצורה טבעית, בניגוד לדגנים מעובדים שאינם מומלצים בצריכה מוגברת.
4. אכילת תמרים מאריכה את תחושת השובע ומונעת עצירות, זאת בשל סיבים תזונתיים המצויים בתמרים בשיעור גבוה יחסית לפירות אחרים (עד כ-8 ג' ל-100 ג'). לסיבים יש תפקיד חיוני בתפקוד תקין של מערכת העיכול. בנוסף, יש בתהליכים אלו הפחתה בסיכון לסרטן מעי הגס.