חדשות בעולם
בושה: חבר פרלמנט בתוניסיה קרע את דגל ישראל
אירוע חריג בבית הנבחרים בתוניסיה: עמאר אמרוסיה החליט לקרוע את הדגל במחאה על התנגדות חברי הפרלמנט להצעת החוק, לפיה יש לאסור כל יחסים עם ישראל. גם נשיא תוניסיה התנגד לחוק
- יצחק איתן
- פורסם ל' שבט התשע"ח |עודכן
עמאר אמרוסיה (צילום מסך)
אירוע מביש בבית הנבחרים בתוניסיה: חבר פרלמנט תוניסאי קרע את דגל ישראל במהלך דיון בפרלמנט, שעסק בשאלה האם לאסור כל יחסים עם ישראל. הצעת החוק עלתה בחודש שעבר, ומטרתה הייתה להפוך את היחסים עם ישראל לעבירה פלילית. ההצעה נדחתה על ידי חברי הפרלמנט, כשגם נשיא תוניסיה הביע את התנגדותו לחוק.
אלא שההחלטה לא התקבלה בשאת נפש, לפחות לא אצל כל חברי הפרלמנט. אחד מהם הוא חבר הפרלמנט מהאופוזיציה עמאר אמרוסיה, שהחליט לקרוע את דגל ישראל במחאה על ההתנגדות לחוק. האירוע הועבר בשידור חי טלוויזיה הממלכתית במדינה. במפלגת "נהאדה" האיסלאמית דחו גם הם את החוק וטענו כי הוא יזיק ליחסים עם מדינות אחרות במערב.
יש לציין כי כיום תוניסיה לא מנהלת כלל יחסים דיפלומטיים עם ישראל, כמו מדינות רבות בעולם הערבי. המדינה אמנם נחשבת למדינה הדמוקרטית ביותר בעולם הערבי, אך בשנים האחרונות עולה כוחן של המפלגות האיסלמיסטיות.
בתקופת האימפריה הרומית היו בתוניסיה קהילות יהודיות רבות שכללו לפחות 15,000 יהודים. במשך רוב השנים לא סבלו היהודים מרדיפות בתוניסיה, אולם בהמשך אירעו מספר מקרים של רצח יהודים. בתחילת מלחמת העולם השנייה היו במדינה כ-100.000 יהודים. לאחר הכיבוש הגרמני בתוניסיה, נשלחו חלק מיהודי תוניסיה למחנות השמדה ולמחנות עבודה באירופה. מיד לאחר סילוק הכובש הגרמני מתוניסיה בידי בעלות הברית, החלה התעוררות משמעותית של הרעיון הציוני בתוניסיה ועד מהרה החלו בניה בהתגייסות לפעילות למען הקמת המדינה היהודית. ב-1956 קיבלה תוניסיה עצמאות ואז החלה התנכלות השלטון ליהודים. נאסרה פעילותם של האגודות ומוסדות התרבות והספורט היהודיות. ב-1958 התגברו הרדיפות, בוטלה פעילותו של בית הדין הרבני, הרובע היהודי נהרס בידי השלטונות ובית העלמין היהודי הופקע "לטובת הכלל". בעקבות זאת עזבו את תוניסיה כשמונים אלף יהודים. ב-1967 החריפה מאוד האנטישמיות והיהודים סבלו מפגיעות והתנכלויות משפילות רבות. בעקבות זאת עזבו שארית יהודי תוניסיה ונותרו בתוניסיה נכון ל-2011 פחות מ-1,000 יהודים, רובם באי ג'רבה.