חדשות בארץ

קיבלתם חבילת דואר רשום? החל מהבוקר תוכלו לדעת מי שלח אותה

החוק שמחייב את הדואר לציין את שם השולח ואושר לפני מספר חודשים נכנס לתוקף. היוזם, ח"כ מקלב: "אנשים מקבלים הודעה, עומדים שעה ארוכה בתור ובסוף מקבלים מכתב שכלל לא חפצים בו"

  • פורסם כ"א אדר התשע"ח |עודכן
(צילום: פלאש 90)(צילום: פלאש 90)
אא

החל מהבוקר מחויבות חברות המשלוחים והדואר לציין את שם השולח על גבי דבר דואר רשום בישראל. החוק שאושר לפני כשנה נכנס היום (חמישי) לתוקף ומטרתו להקל על הנמען. את החוק יזם ח"כ אורי מקלב והוא מגיע במטרה לאפשר לאזרח להחליט האם הוא מעוניין להגיע לדואר כדי לקבל את החבילה או מעדיף לוותר עליה. לעתים, למשל, שולחות חברות מסוימות תוכן שיווקי בדואר רשום ואחרות שולחות קבלות בדואר. עד אתמול הדואר לא היה מחויב לציין את שם השולח והדבר גרם   לבלבול אצל הנמען.

"זוהי עוד הצעת חוק חברתית אשר במהותה עוסקת במניעת טרטור מיותר שאין כל צורך בו", אמר ח"כ מקלב על החוק. "אנו מתקנים עוול של שנים בנושא זה, כדי שהנמען יוכל לשקול את צעדיו בנוגע לאיסוף דבר הדואר, מן הראוי שתעמוד לו הזכות לדעת מי שלח לו את דבר הדואר והוא יחליט האם הוא יאסוף את דבר הדואר אם לאו. מה שקורה הוא שאנשים מקבלים הודעה על דבר דואר, עומדים שעה ארוכה בתור ולבסוף מקבלים מכתב שכלל לא חפצים בו".

מטרת ההצעה היא לתקן את הפרצה הקיימת ב"חוק הספאם", לפיה נאסר להפיץ דבר פרסומת באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, פקס, או הודעה אלקטרונית, אך לא באמצעות דואר רשום. ההערכה היא שהחברות יפחיתו משמעותית את שליחת הפרסומות באמצעות הדואר לאחר שיתברר לנמענים כי אכן מדובר בשליחת דואר מהן.

בדברי ההסבר לחוק נכתב: "החסרת פרטים אלה מונעת מהנמען לדעת מי השולח ומהי מידת הדחיפות לקבלת דבר הדואר, שכן איסוף דבר הדואר מצריך הגעה לבית דואר. לכן, מוצע לחייב את בעל הרישיון לפרט בהודעה בדבר משלוח דבר דואר רשום בארץ גם את שמו ומענו של השולח".

החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>

 

תגיות:דואר

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה