חדשות בריאות
סובלים מנדודי שינה? מחקר חדש מגלה סיבה מפתיעה
על פי סקר שנערך לאחרונה נמצא כי עבודה גורמת לנו לחץ, זאת ללא כל קשר לתחום העבודה והיקף אחריותה, והיא משפיעה עלינו פיזית ונפשית גם במהלך השינה. שימו לב, יש גם פתרון
- מוריה חן
- פורסם כ"ג ניסן התשע"ח |עודכן
(צילום: shutterstock)
על פי סקר שנערך לאחרונה נמצא כי עבודה גורמת לנו לחץ, זאת ללא כל קשר לתחום העבודה והיקף אחריותה, והיא משפיעה עלינו פיזית ונפשית גם במהלך השינה.
חברת כוח האדם הבינלאומית Accountemps ערכה סקר בו השתתפו 2,800 גברים ונשים מארה"ב שנשאלו על קשיי השינה בחייהם ועל הגורמים להם. כמעט חצי מהסקרים (44%) דיווחו על הפרעות שינה כתוצאה לחצים בעבודה.
משמעות העניין היא כי 4 מכל 10 עובדים מפספסים שעות שינה בשל לחץ מהעבודה. 50% הביעו כי הבעיה מטרידה ביותר הינה עומס בעבודה ושעות עבודה רבות מידי. 18% חששו מפיטורים, ואילו 16% בלבד העידו כי אי שביעות מהיחס של הבוס הוא הסיבה לכך שחוסר השינה בלילה. בנוסף, נמצא ש-50% מגברים נטו לסבול מבעיה זו מאשר 40% נשים.
הלחץ הנובע מעבודה נפוץ בעיקר בקרב צעירים, וככל שגיל העובדים עלה, כך הלחץ ירד. 6 מכל 10 נסקרים בגילאי 18-35 טענו שהם סובלים מהבעיה, לעומת זאת 3 מכל 10 נסקרים בגילאי 55 ומעלה דיווחו על בעיה זו.
אם כן, מה הפתרון לשינה טובה יותר?
"אם יש לכם יותר מידי לחץ בעבודה, קבעו פגישה עם הבוס שלכם כדי לדון בפתרונות אפשריים להקלה על העומס, כמו העברת חלק מהמטלות לאחרים, שינוי דדליינים או הבאת עוזר זמני", ייעץ מייקל שטייניץ, מנכ"ל השיווק של Accountemps.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>