לומדים תורה
הרב עובדיה יוסף מזהיר: כיצד בודקים חרקים בעלים?
כיצד היו בודקים תולעים בעלים לפני גוש קטיף? הדברים מלוקטים משיעורי הרב, ומובאים בלשון קדשו הטהורה
- מעדני המלך - משיעורי מרן זצ"ל
- פורסם י"ח תמוז התשע"ח |עודכן
(צילום אילוסטרציה: פלאש 90/ יונתן סינדל)
בנענע יש תולעים, צריך להזהר לא לאכול דבר שיש בו תולעים. ב'גוש קטיף' היום התחכמו, עושים בלי תולעים, אבל בלא זה צריך להזהר, הרבה פעמים מוצאים תולעים לרוב, וקשה מאוד להבחין בהם, כי צבעם ירוק כמו הנענע עצמו.
לכן עד שבא גוש קטיף, היינו לוקחים את הנענע, שמים אותו בתוך ניילון למשל, וכותבים את התאריך ששמנו אותו, לאחר שנים עשר חודש אנו בטוחים שלא נשארה כבר תולעת, הגמ' אומרת אין בריה שיש בה עצם מתקיימת ששה חודשים, אמנם לא מספיק לחכות ששה חודשים, אף שהתולעת מתה, אין הפרש בין אם היא מתה או חיה, לכן מחכים עוד ששה חודשים, 'ששה חדשים בשמן המור וששה חדשים בבשמים' , שאז היא חוזרת לעפר, וכך לא נשאר ממנה שריד ופליט. ואז פותחים את השקית ניילון, מוציאים את הנענע שמים אותו בתוך התה ויכולים לשתות, או שמים אותו בתוך אוכל על ידי שמפררים אותו.
אבל כל עוד לא עברו שנים עשר חודש, חוששים אנחנו מתולעים. הרבה פעמים אפילו שמשתדלים לנקות, לא תמיד העינים כל כך בריאות שיראו תולעת דקה מן הדקה.
היום בגוש קטיף מצאו כל מיני תחבולות שלא יהיו תולעים. ואף על פי כן כדאי להעיף עין, לא בדיקה כל כך יסודית, אלא אם כן הוא רואה שיש תולעים, אם לאו הכל בסדר.
ואותו דבר הכרפס שאוכלים בליל פסח, הכרפס הזה מצוי בו הרבה תולעים, אבל היום מצאו בגוש קטיף ובמקומות אחרים שלמדו את הדברים האלה תכנון על ידי חממות וכיו"ב שלא יצא משם דבר עם תולעים.
בכל זאת למיחש מיהא בעי, יעיף עין, מבט לכל הפחות מקופיא, יראה שאין תולעים וזה בסדר.
הדברים לקוחים מתוך הספר "מעדני המלך". לרכישת הספר היכנסו להידברות שופס או הקליקו כאן
קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!