אמונה
איך לעזור לילדים להתמודד עם אבדן?
ילד שחווה אבדן עשוי לחוות גם דברים אחרים בעוצמה חזקה, ולהגיב קשה גם לדברים פעוטים. לכן כדאי להתייעץ עם איש מקצוע איך להקל עליו
- הרבנית אסתר טולדנו
- פורסם ח' אלול התשע"ח |עודכן
(צילום: shutterstock)
לגבי ילד שחווה אבדן, יש לדעת כמה נקודות חשובות. הראשונה היא שאין כלל ברור כי כל ילד יגיב אחרת, לפי האופי שלו, לפי הגיל שלו, לפי חוזק נפשו, לפי רמת הקשר עם הנפטר וכן הלאה.
בגדול ננסה לתת כיוון, כמובן, לא כתחליף לטיפול מקצועי על ידי השליחים הנכונים, שאין ספק שהוא חובה לכל בית שפוקד אותו אסון.
לילד קשה לקלוט את משמעות האבדן לטווח ארוך. ילדים עצובים ובוכים בגלל הנתק המידי, לאו דוקא בגלל משמעות האבדן והשלכותיו על החיים. עם זאת, בכל גיל ההבנה אחרת וההתמודדות שונה.
התנהגות הילד משפיעה על כל המשפחה. היא עשויה ליצור מתח במשפחה, ההורה עלול לשפוט את הילד בחומרה על התנהגותו ועל בכיותיו. חשוב מאד שהילד יקבל תמיכה נכונה מהסביבה, שלא יזלזלו במה שהוא חווה ומרגיש. חשוב גם שלא להדחיק את הרגשות אלא לדבר על כך, כי הדחקה יכולה לגרום לילד נזק נפשי וגופני גם לטווח ארוך ויכול להתפרץ בהמשך החיים.
ילד שחווה אבדן עשוי לחוות גם דברים אחרים בעוצמה חזקה, ולהגיב קשה גם לדברים פעוטים. לכן כדאי להתייעץ עם איש מקצוע איך להקל עליו.
ילד המקבל תמיכה נכונה מהסביבה, לא רק רחמים אלא תמיכה רגשית, וגם השקפתית בהתאם לגילו, יחווה את התהליך בצורה קלה יותר.
לרכישת ספרה החדש של הרבנית אסתר טולידאנו "שבילי האמונה" בהידברות שופס, לחץ כאן
הורידו את האפליקציה החדשה "הידברות Shorts", וצפו בתוכן נקי, קצר ויהודי, לפני כולם >>