מה לעשות עם השם?

  • י' שבט התשע"ה

שאלה

שלום לך כבוד הרב!! אני בת 16 כיתה יא, לאחרונה התחזקתי מאוד, והתחלתי לקרוא כמה ספרי קודש כגון-גן האמונה וכדומה.. שמעתי שלשם האדם יש משמעות על חייו. השם השני שלי הוא שושנה. א- בבית כמעט ולא קוראים לי בשם הזה. ב- אני לא בטוחה במאה אחוז במידע, אני יודעת את זה מחלקי מידע - השם הזה היה של דודה של אבא שלי שנפטרה, והיא היתה רווקה בת 50, ואבא שלי התעקש לקרוא לי ככה, ואמא שלי הסכימה. לאחרונה התגלה לאמא שלי שאותה שושנה היתה גם שותה המון ושיכורה ומסתבר שאת זה אבא שלי לא סיפר לה. בכל מקרה, אני ידעתי רק שזו דודה של אבא שלי ותו לא. השאלה היא מה לעשות עכשיו עם השם הזה? יש לו לגמריי משמעות שלילית, ואני לא רוצה שזה ישפיע עליי. עוד לא הוצאתי תעודת זהות, מה לעשות? להשמיט את השם? להוסיף שם אחר במקום? השם של אמא שלי- רימונה בת שבע השם של סבתא שלי-שרה עוד בעייה- אני חוששת שאבא שלי ייפגע אם אני אשמיט את השם, ולא לספר לו לא בא בחשבון משום שתמיד הוא מברך אותי ואומר עדי שושנה.. בבקשה לא לפרסם באתר

תשובה

שלום וברכה

מאחר והוסיפו לך שם עדי הרי שאין לך מה לחשוש והשם עדי מנטרל את כל הבעיות של הדודה ואין כל צורך בהחלפת השם ושני השמות טובים מאוד.

עלי והצליחי והמשיכי בהתעלות בעבודת ה' יתברך.