מהיכן חלה חובת ההפרשה

  • י' שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב א] אדם שרוצה להפריש מעשר כספים מסכום מסוים האם תמיכה בבן שלומד לימודים כלליים נחשב למעשר והאם עזרה לקרוב משפחה שמצבו הכלכלי קשה נחשב למעשר בקיצור אם הרב יכול לפרט בנושא גם בדוגמאות איזה מהדברים שאנו עושים נחשב למעשר ומה לא נחשב למעשר כספים ב] ומה עדיף להפריש ללומדי התורה הקדושה או לעזור לקרוב משפחה שמצבו הכלכלי קשה תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

א, עזרה למציאת פרנסה היא גם מצווה ועל כן מותר לתת מעשר ללימודים ובתנאי שהוא לומד במקום שמותר הלכתית ללמוד בו.

עזרה לקרוב היא מצווה גדולה ויש להקדים אותו לפני כל צדקה אחרת ובוודאי שניתן לתת לו ממעשרות.

הכלל במעשרות הוא שכל מצווה שאינך מחוייב לעשות, ניתן לקחת מכספי מעשר.

ב. יש לתת חלק לקרובים וחלק לבני תורה.