אמונה

מהי הדת הקדומה ביותר?

  • י"א שבט התשע"ה

שאלה

ברצוני לדעת מה קדם למה - היהדות או ההינדו (הדת השולטת בהודו). כאשר אני מתייחס להיהדות שכן מבחינתי ראשיתה הייתה במעמד הר סיני. פעם בחור דתי אמר לי משהו לגבי "אמונות המזרח " שהם קדמו לתורה. אך לא מצאתי אזכור לזה. אם תוכלו לכוון אותי למקור מידע

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

התורה הביאה לעולם את המונותאיזם, והציגה לראשונה ספר הוראות יצרן דתי לעולם.

ההינדו אינה דת ממוסדת, ויש רבים הרואים בה "דרך חיים", ולא דת.
הדתות ההודיות לא היו ממוסדות, וכתבי הקודש שלהם אינם אלא זמירות ופיוטים, הנקראים בשם "וודות" (ויקיפדיה על הערך וודות: "אין בה מקומות קדושים, טקסטים כתובים, תשמישי קדושה או אפילו צורך במבנים"). אין להם סיפורים היסטוריים, אלא רק סיפורים עממיים על אגדות המתארות מלחמות ותככים בין האלילים.

אברהם אבינו היה נאבק באמונות אליליות מן הסוג הנ"ל, שהאמינו באלים גשמיים ובעלי יצרים.

בבקשה חפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית". אני מאמין שהיא תוסיף סדר להתעניינות שלך בנושא משמעות ודתות.

בברכה,
דניאל בלס