האם מותר ליסוע באוטובוס לבית הכנסת בשבת

  • י"ג שבט התשע"ה

שאלה

אני גרה בחו״ל מרחק של כחצי שעה של נסיעה באוטובוס (בתחבורה ציבורית) מקהילה היהודית. האם מותר לי לנסוע בשבת או / ובחג לבית הכנסת הרי לא כתוב עלי שאני יהודיה (לא מטלטלת ולא לוחצת על הכפתור על מנת לרדת (מהאוטובוס)?

תשובה

שלום רב,
גם אם אינך לוחצת על הכפתור ולא עושה שום מלאכה אסורה בשבת, מכל מקום עצם הנסיעה באוטובוס בשבת יש בו משום איסור 'עובדין דחול' (מעשה של יום חול), ולכן אסור ליסוע באוטובוס גם לבית הכנסת בשבת, משום שיש בזה זלזול בכבוד השבת (על פי שו"ת אגרות משה חלק יורה דעה סימן מד ד"ה ובדבר, וחזון עובדיה על הלכות שבת חלק ד' עמוד מ.)
והנני בברכה