טומאת נפטר

  • י"ד שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש עניין שכבר הרבה שנים מציק לי מאז שסבתי נפטרה (זיכרונה לברכה ).זה קרה לפני כ8 שנים. ביום בו היא נפטרה בבית החולים נכנסתי לחדר בו הייתה וקיבלתי זאת מאוד קשה . אני מרגישה שמאז אותו יום חיי נראים שונה. הכל לא תמים כמו קודם ואני מרגישה שאין לי אותה התלהבות כמו שהיתה לפני כן מכל מיני דברים. למשל כל מיני הצלחות בחיים . וזה לא שאני לא מודה לאלוקים, אני מודה מאוד, אבל מרגישה שמשהו חסום לי בחיים. באותו יום בו היא נפטרה אני הייתי מאוד בהלם. נגעתי בה בעודה כבר. לא בחיים. נישקתי אותה שבע פעמים במצח ( כי באותה תקופה חשבתי זה מספר טוב, מאז אני אפילו מפחדת מהספרה שבע ). מפחדת מאוד מאוד ממוות וכל מה שקשור בכך. מרגישה כי נגעתי בטומאת מת. מה אעשה. אולי לכן כך ההרגשה שלי. איך עלי לפעול כדי להתנקות מזה? תודה רבה! !!!

תשובה

שלום וברכה

לא נטמאת ולא קרה לך כלום. נשיקה לסבתא מתה לא מזיקה כלל ואת יכוהל להיות רגועה. תדליקי נר לעילוי נשמתה והכל על  מקומו יבוא בשלום.

בהצלחה,