בקשר לפרשת שלח

  • ט"ו שבט התשע"ה

שאלה

בסוף פרשת בשלח מוזכרת מלחמת ישראל בעמלק. משה אומר ליהושע בן נון להלחם בעמלק. והשאלה היא כזאת: בפרשת שלח בספר במדבר (יג',ט"ז) מסופר על שינוי שמו של יהושע מהושע. איך ייתכן שלפני ששינו את שמו של יהושע (ליהושע) קראו לו בשמו עם תוספת ה-י'? השאלה חשובה לאדם שחוזר בתשובה...

תשובה

שלום וברכה

כך כותב אחד מגודלי המפרשים

ויקרא משה להושע בן נון יהושע ותימא וכי מתחלה לא היה שמו יהושע והכת' משרתו יהושע בן נון נער לא ימיש וכיוצא בהן הרבה וי''ל כדפי' רש''י שכך אמר אותו שם שנשתתף בשמך יושיעך מעצתם א''נ משה שכתב התורה אז כתב יהושע מיהו אך בשעת מעשה לא היה שמו רק הושע.