תורה ומדע

נתקלתי בוויכוח בין יהודי ונוצרי באינטרנט וזה מה שכל אחד רשם

  • ט"ז שבט התשע"ה

שאלה

היהודי : ״מספיק כבר חלאס, ישו היה תנא ותנאים יכלו לעשות דברים כאלה. וחוץ מיזה, מה כתוב בעשרת הדיברות(שמשה קיבל)? מה הבטיח אלוקים למשה רבינו? שלא יעזוב את עם ישראל לעולם! אני השם אלוקיכם! לא יהיו לכם אלוקים אחרים על פני! זה כבר מספיק בזמן מודרני של אנשים משכילים להבין ולגלות שהאמת היא רק אחת, אין כזה דבר דת! יש עם ישראל יש שבט.. ומה זה עם ישראל? עם ישראל זה אומה! ומה זה אומה? אומה מורכבת מקבוצות של אנשים חכמים,רשעים,תמימים וכו' אשר בזכות "הבנת" המוסר והאלוקות קיבלו "דרגת" נשמה שהיא דרגה גבוה שאלוקים יצר אותה בכדי לתקן עולם וכל חוקיו חוקי אמת! משום שאף חיה או בני אדם לא יכולים להמציא דברים כאלה שבזכותם, אפשר לנהל עולם שלם בלי לפגוע באחר ולא רק אלא גם מחייב לעזור לו, בתנאי כמובן שכולם הולכים לפי החוקים ולא לפי "מה שבא לי" עד כאן לשון היהודי . והנה מה שהנוצרי משיב בלשונו :״ שום תנא שבעולם לא יכול להחיות את עצמו מהמתים. מה כתוב בעשרת הדיברות? שלא יעזוב את עם ישראל לעולם? אתה מתבלבל, זה לא מופיע בעשרת הדיברות, זה מופיע בתנ"ך, כן, אבל בעשרת הדיברות בטוח שלא. לא יהיו לכם אלוהים אחרים על פניי!! ואני כנוצרי מאמין אומר על כך: אמן ואמן!!! שאלו את ישוע מהי המצווה החשובה ביותר והוא ענה על כך: "שמע ישראל ה' אלהינו ה' אחד" ! ואכן אנחנו מאמינים באלוהי ישראל, אלוהים אחד. חחח עם ישראל דרגת נשמה...בטח. אז למה ישעיהו בפרק א' מכנה את עם ישראל סדום ועמורה?? תבין משהו, אלוהים נתן לעם ישראל תפקיד, להיות כהנים לכל העולם, אור לגויים, עם נבדל שמהווה דוגמא לכל הגויים, ונחש מה? העם בשלב כלשהו נכשל במשימה, ואלוהים היה צריך לקדש את שמו בגויים בדרך אחרת, והוא אכן עשה זאת, בזכות ישוע הנוצרי היום התנ"ך והידע על אלוהי ישראל ועם ישראל הגיע לכל חור בעולם הזה. נכון, אלוהים לא נטש את עם ישראל, עם ישראל נטשו את אלוהים, אבל הוא הבטיח שהוא לא יעזוב אותם גם כשהם יעזבו אותו, וזה בדיוק מה שקרה, הוא החזיר את עמו לארצו ובקרוב מאוד יגאל אותנו במהרה ונאמר אמן. ״ עד כאן לשון הנוצרי . האם יש דרך להסביר את דבריו ? כי באמת אפשר לומר שיש שם משהו נכון לא ? אודה לכם על התשובה כדי שאוכל לעזור לאותו יהודי .

תשובה

שלום וברכה,

ישו לא היה תנא, אלא תלמידו של תנא, אשר התקלקל וסרח.

הנוצרים אינם מאמינים באל אחד, אלא בשלושה אלים.
הנוצרים אינם מאמינים בישו בתור משיח או נביא, אלא בתור אלוהים שהתגשם לגוף אדם!
הנוצרים אינם מאמינים בעם ישראל, אלא טוענים שהנוצרים מהווים את עם ישראל החדש, ושאלוקים נטש את עם ישראל הישן.

אני מציע לך לא להתווכח עם מסיונר נוצרי זה, שלא נראה שמבין - לא ביהדות, וגם לא בנצרות...

בבקשה קרא את המאמרים הבאים בעיון, וסכם את הטענות לעצמך:
 10 העובדות שיהודים משיחיים לא רוצים שתדע:
https://www.hidabroot.org/he/article/78994
נצרות לעומת יהדות - בקיצור:
https://www.hidabroot.org/he/article/94638

נ.ב.
חפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית". אני בטוח שתהנה.

שלך בברכה,
דניאל בלס