נשים

מין עם פרוצה

  • ט"ז שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב.. יש לי שאלה חשובה מאוד ואשמח לתשובה מאוד מדויקת. לפני שנה בערך נפלתי והלכתי לפרוצה.. אז כשזה קרה לא ידעתי על האיסור שאסור יחסי מין עם אשה נשואה.. אך כיום אני יודע זאת.. בנוסף אני גם לא יודע עם אותה פרוצה היא נשואה.. האם יחסי מין עם פרוצה ( נשואה או לא) זה כמו עם נשואה לא פרוצה. תודה!

תשובה

שלום וברכה

ניתן להניח באופן די ודאי שהפרוצה לא נשואה. בדרך כלל מתעסקים בדברים אלו רק רווקות. אולם איסור חמור ביותר ישנו בהליכה לפרוצה והוא איסור של נידה שהוא איסור כרת. כל מי שלא טבלה לטהרתה מהמחזור האחרון שלה הרי היא באיסור נידה - איסור כרת.  אף אם היא טובלת לטהרתה דבר שברור שלא היה אצל הפרוצה, הרי שיש איסור זנות שהוא גם איסור מן התורה שלא לחיות עם אישה ללא נישואין.

נכון שאילו חלילה מדובר באישה נשואה האיסור אכן כפול שבעתיים מאחר ויש גם איסור אשת איש וגם איסור נידה ואף איסור זנות.