תורה ומדע

מבקש את דעתכם לגבי הטענות לחוקי "חמורבי"

  • כ' שבט התשע"ה

שאלה

אבקש את דעתכם לגבי הטענות כי חוקי "חמורבי" אשר לכאורה קדמו למתן תורה הסטורית הם המקור.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ראה:
האם קיימים חוקים דומים לחוקי-התורה בחוקי משפט מבבל או מצרים הקדומה? יש המציעים את חוקי חמורבי וספר המתים המצרי כדוגמאות, אך המעיין בהם לעומת חוקי התורה - יגלה הבדל מהותי בין השניים. ראשית, חוקי-הגויים אינם מתקרבים לרמה המוסרית של חוקי התורה ואף מנוגדים להשקפה התורנית במהותם. ואם נמצא דמיון, הוא רק בכל הנוגע לחוקים המובנים גם מצד השכל האנושי (כמו "לא תרצח", "הפוגע משלם את מה שפגע" וכו'), וגם בחוקים אלו - התוקף הדתי של התורה שונה מכל תוקף של ספר-משפטי אחר בעולם. במאמר זה נציג את העובדות, ורעיונות מעניינים נוספים. להמשך קריאה:

כמו כן אני ממליץ לך לחפש בגוגל את החוברת "שיחה גורלית". מומלץ ביותר, וישיב על רבות משאלותיך באמונה.

שלך בברכה,
דניאל בלס