מעשר כספים מהכסף שהולך לביטוח לאומי

  • כ"ז שבט התשע"ה

שאלה

איך אני אמורה להפריש מעשרות ממשכורת אם מצד אחד משלמים נסיעות ומצד שני מפרישים מהשכר פנסיה וביטוח לאומי? תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

צריך להפריש מעשר כספים ממה שאת מרוויחה נטו, ולכן אין צורך להפריש מעשר כספים עכשיו מסכום הכסף שהולך לביטוח לאומי ופנסיה, ורק אחרי שכסף זה יגיע לידייך - תפרישי ממנו מעשר.

מקורות: צדקה ומשפט (פרק ה הערה לב). וע"ע בספר באורח צדקה (פרק יב סעיף יב).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס