האם מותר לסייע לאמו לעשות איסור

  • כ"ז שבט התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי שתי שאלות:

1. האם מותר לומר את הקורבנות שלפני תפילת המנחה בשעה מוקדמת, זמן מנחה גדולה לצורך הענין, ולהתפלל מנחה רק לפני השקיעה. כלומר, לומר את הקורבנות כמה שעות מראש.

2. אם אני יודע בוודאות שאימי, שאינה שומרת מצוות לעת עתה, אכלה מאכל בשרי ומבקשת ממני לאחר זמן מה (טרם עברו שש שעות) כוס קפה עם חלב, האם יש איסור להכין את הקפה? תודה רבה, יעקב

תשובה

שלום וברכה

1. אם יש לך צורך מיוחד, מותר. אם אין צורך מיוחד עדיף לומר הכל ביחד.

2. אם כבר עברה שעה , מותר.