אמונה

פטירה של אדם לפני גיל מצוות

  • כ"ז שבט התשע"ה

שאלה

בס"ד ידוע שאחרי 120 שנות חייו של האדם הוא נשפט בבית דין של מעלה. השאלה שלי היא: אם ילד נפטר לפני גיל מצוות , וידוע שהוא אינו מחוייב במצוות וגם אם הוא אינו מקיים מצוות לא מקבל שכר של עונש אז אם הוא נפטר לפני גיל מצוות לא שופטים אותו ?? שאלה שמעסיקה אותי המון זמן. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

לא שופטים אותו על מה שעשה לפני הגעו לעול המצוות. ככל הנראה שופטים אותו האם הושלמה התכלית שלמענה הוא ירד לעולם לכמה שנים והאם תיקן את אשר היה צריך לתקן - כי באופן כללי נשמה כזו שרק נשאר לקצת זמן בעולם הזה, היא נשמה שהיתה בגלגול קודם ורק שחסרה לה לתקן איזה פרט.

בברכה,
צוות הידברות