אמונה

יש מיתולוגיה יהודית?

  • כ"ח שבט התשע"ה

שאלה

מה היא מיתולוגיה יהודית אם יש כזו והאם היא שונה באופן עקרוני ממיתולגיה של עמים אחרים

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

מיתולוגיה פירושה המילולי הוא "אוסף סיפורים", כלומר, מיתוסים שהמציאו בני אדם.

התנ"ך איננו מיתולוגיה, אלא "היסטוריוגרפיה".
היסטוריוגרפיה, פירושה, כתיבה היסטורית, שאינה בצורת סיפור או אגדה.
בכך שונה התנ"ך מכל המיתולוגיות של העמים, הכתובים כסיפורים ואגדות. בכך שהתורה מתארת את המאורעות ברמת פירוט היסטורית, עם שושלות, תאריכים, מקומות וזמנים. ראה בבקשה:

בברכה,
דניאל בלס