שאל את הרב - כללי

תקווה למשיח

  • א' אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, אני חוזר בתשובה פחות משנה, שמעתי שעליי לקוות שכל יום משיח יגיע אך עדיין איני נקי ואני מתכוון לעלות בדרך בתורה בע"ה בלא נדר...כרגע אני מרגיש כי מוטב לי שמשיח לא יגיע היום..האם אף על פי מעשיי עליי לקוות שמשיח יגיע כמה שיותר בקרוב או שתקוותי ראויה?

תשובה

לכבוד השואל,

ענין התקוה למשיח היא יותר "לצפות לגאולה", וכלשון הגמרא בשבת (כט:) "צפית לגאולה".

וענין הצפייה, פירושו, להאמין שזה הגאולה יכול לקרות ושזה צריך לקרות, ולהיות מוכנים לזה תמיד, ושלא להתייאש מן הגאולה.

ואם כן, אין עליך חיוב לשנות את רגשותיך. אתה רק צריך להאמין שהגאולה יכולה לבוא בכל רגע, וליכנס לתהליך שמביא אותך לידי הכנה הראויה לאותה תקופה.

ומכיון שאתה עוסק בתשובה, שוב אינו משנה לגבי תשובתך מתי שמשיח יגיע, מכיוון שהקב"ה מחשיב את המחשבה הטובה כמעשה; ואם אתה חשבת לעלות בדרך בתורה בע"ה, אפילו אם לא הספקת לעשות כל זה עד שהמשיח בא, מכל מקום הקב"ה נותן לך שכר על הכל כאילו שעשית את כל הדרך מכוחות עצמך, מכיוון שכך היתה כוונתך מעתה.

וזהו מה שנזכר גם ב"אני מאמין": " אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה. בְּבִיאַת הַמָּשִׁיחַ. וְאַף עַל פִּי שֶׁיִּתְמַהְמֵהַּ. עִם כָּל זֶה אֲחַכֶּה לּוֹ בְּכָל יוֹם שֶׁיָּבוֹא."

הרי שעיקר מה שדרוש מאתנו היא הצפייה והאמונה שהגאולה יכולה לבוא בכל רגע. אבל מתי שהיא תבוא בדיוק  תלוי  ברצונו יתברך והבאתו את העולם לשלימות התיקון.

בברכה,

רב נחום