האם יש עניין לציין את יום הנישואין?

  • ג' אדר התשע"ה

שאלה

בוקר טוב!

האם יש עניין לציין ולחגוג את יום הנישואין?

תודה רבה ויום טוב

תשובה

שלום רב,

אין התייחסות במקורות לחגיגת יום הנישואין, אולם אין בכך כל איסור, ואם הופכים את החגיגה להודאה לה' יתברך על כך שזכיתם להגיע לזמן הזה, לחגוג ביחד עוד יום נישואין, אזי יש בזה גם כן טעם לשבח.

מקורות: יעויין שו"ת שאילת ישורון חלק א' (סימן לד) מה שדן לגבי "חתונת זהב". ע"ש. וע"ע מה שהביא בשו"ת תודיעיני חיים (חלק יורה דעה סימן ז) בעניין אם מותר לחגוג את "חתונת הכסף", ומסקנתו: שהמנהג המצוי כיום המכונה חתונת הכסף אין בו משום חוקות הגויים, ומותר לנהוג כן, ואף לכתחילה. ובמקום שיש בדבר להרבות שלום בין איש לאשתו מצווה להתיר הנהגה זו.

בברכה,

הלל מאירס