המן עבד למרדכי

  • ג' אדר התשע"ה

שאלה

כצוב במגילה שהמן הרשע, היה עבד למרדכי היהודי. השאלה שנישאלת כאן היא במה הדברים באו לידי ביטוי, ואם אכן הוא העבד שלו - מדוע מרדכי לא אמר לו מה לעשות כמו כל אדון והיה מצווה עליו לבטל את הגזרה?

תשובה

שלום וברכה

בשעה שהיו במלחמה מכר המן את עצמו למרדכי למרות שלא היתה אז משמעות רלוונטית למעשה למכירה בזמן ההוא, כי המן היה שר חשוב במלכות ולא היה מרדכי להשתרר עליו.