שאל את הרב - כללי

גיוס נשים למשטרה.

  • ו' אדר התשע"ה

שאלה

ראיתי במגזר החרדי שיש נשים שמתגייסות להיות חוקרות משטרה, אז רציתי לדעת מה ההבדל בין גיוס לצבא לבין גיוס למשטרה, הרי אותם בעיות נמצאים בשני הארגונים, ובשניהם יש איסור "כלי גבר על אישה" ובשניהם יש עירוב בין גברים לנשים. אז איך לגיוס למשטרה מותר ולצבא אסור?

תשובה

לכבוד השואל,

כפי מה שהבנתי, עיקר איסור גיוס נשים לצבא נובע מאיסור "לא יהא כלי גבר על אשה", שמובא בספרי שם: "ר"א בן יעקב אומר, [מנין] שלא תלבש אשה כלי זין, ותצא למלחמה?   תלמוד לומר לא יהיה כלי גבר על אשה ." ודעת החזקוני על התורה, שאין כוונת התנא לאסור את היציאה למלחמה כאשר האשה חבושה כלי זיין, אלא אפילו עצם היציאה למלחמה בלבד היא ג"כ אסורה בכלל הלאו.

לא שמעתי מגיוס נשים חרדיות למשטרה ולא באתי בזה להכשיר את הדבר; אבל אם הדבר כן קיים - והוא נעשה על פי דעת רב ועל פי תורה - אולי החילוק על פי הנ"ל הוא שענין המלחמה שייך דוקא בגיוס לצבא, ולא בעבודת משרד של חקירות של משטרה.

בברכה,

רב נחום