למה חייבים בכיפה בתפילה

  • ט' אדר התשע"ה

שאלה

למה חובה לשים כיפה בתפילה אבל לא ציצית? לא כתוב בתורה שצריך לשים כיפה וזה נראה כאילו היא יותר מחייבת מציצית שכתוב בתורה שצריך לשים

תשובה

שלום וברכה

אין חובה מן התורה ללכת עם בגד ציצית. רק אם האדם הולך בבגד שלארבע כנפות חובה להשים שם ציצית. חז"ל לא חייבו את האדם לקנות בגד של ארבע כנפות.

ככיבוי ראש הוא ביטוי ליראת שמיים ואין עומדים להתפלל אלא מתוך כובד ראש ומתוך יראת שמיים. המתפלל בגילוי הראש הסיר את יראת ה' מלבבו ותפילתו אינה מקובלת.