תפילה וברכות

לגבי קריאת שמע

  • י"ג אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב אם קראתי קריאת שמע שעל המיטה בלילה ואני מתכנן להשאר ער עד הבוקר מותר לי לדבר או שעדיף שלא זה כשקראתי ברכת המפיל בלי שם ומלכות וגם אם לא ישנתי האם מותר לי להניח תפילין בבוקר לאחר לילה שלם שלא ישנתי ושקראתי ברכת המפיל עם שם ומלכות?

תשובה

שלום וברכה

אם אתה מתכוון להישאר עד עלות השחר אין לקרוא קריאת שמע ולא לברך ברכת המפיל.

מצווה וחובה להניח תפילין ולהתפלל אף לאחר לילה ללא שינה.

בברכה,

בנימין שמואל