האם יש מקור למנהג להדליק נרות ביום תענית אסתר למרדכי ואסתר?

  • י"ח אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש הנוהגים להדליק שני נרות ביום תענית אסתר לכבוד אסתר ומרדכי. האם יש עניין בדבר וכדאי כך לנהוג? להדליק מתחילת הצום מעלות השחר? וביום ז' באדר( פטירת משה רבנו ) האם טוב להדליק נר לכבודו? הבנתי שטוב ללמוד תורה באותו יום. האם גם לנשים? כדאי גם לקרוא תהילים באותו יום? תודה

תשובה

שלום וברכה

לא נמצא עניין כזה. הרוצה להדליק תבוא עליו ברכה, ידליק כרצונו.

ביום ז' אדר טוב להדליק נר למשה רבינו.

אכן טוב לקרוא תהילים כי הוא יום של עת רצון ווכן ללמוד תורה שבכת גם לנשים.