שאל את הרב - כללי

לגבי השואה

  • כ"א אדר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב שאלתי פה שאלה לפני יום-יומיים בערך לגבי הנבואה בתלמוד במסכת מגילות דף ו לגבי הנבואה של השואה ושל גרמניה ושאלתי איך זה שהחסידים לא נכנסו ללחץ ועזבו את גרמניה כשראו את הנבואה הזאתי ואמרתם שהם לא ממש לקחו אתזה ברצינות וחשבו שזה יהיה בזמן אחר מתי שגרמניה תתחיל לשלוט על העולם עכשיו אותו דבר לגבי עכשיו יש הרבה רבנים שבשיעורי תורה אומרים שכשהנוצרים והמוסלמים יפסיקו לריב אחד עם השני אז הם יצאו על ישראל עכשיו השאלה למה אנחנו לא נרתעים מזה ועוזבים את הארץ או לפחות האנשים שגרים בירושלים לא עוזבים את ירושלים בגלל הנבואות שאומרים שאמורות להתגשם שם [שמעתי בהרצאה שכשהמוסלמים או הנוצרים או משהוא יכבוש את ירושלים ויעשו שם דברים רעים לנשים ויטבחו באנשים וכו] אז למה לא שומעים מרבנים לעזוב את הארץ וכו ועוד משהוא שמעתי סיפור על זה שהבבאסאלי העביר שעון לנכד שלו ושכשהשעון ישים את המחוג/מחוגים שלו על המספר 12 אז הגאולה מתחילה ושהנכד של הבבאסאלי אמר 7 חודשים לפני שנרצח בשיחה עם ביבי שבתקופת כוהנותו תהיה הגאולה או שהמשיח יבוא לא בטוח משהוא כזה באתי לשאול אם כבוד הרב שמע על הסיפור והאם אפשר לקחת אותו ברצינות ואם כן במידה וביבי יבחר שוב אז יש אפשרות שיהיה גאולה עוד 4 שנים או יותר או שזה יהיה עד יום שלישי

תשובה

שלום וברכה

גם כאן אנו לא יודעים מה יהיה מתי ואין כל עניין לברוח במקום שאין סכנה מוחשית.

עניין השעון אינו נכון ונקווה שמשיח יבוא היום.