זוגיות

שבתות ביחד בתור זוג נשוי ללא ילדים

  • כ"ב אדר התשע"ה

שאלה

שלום וברכה ברצוני לשאול שאלה שמטרידה אותי, התחתנתי לפני שבוע וגרתי עם בעלי כיום לפני החתונה. אנחנו סטודנטים כשלא היינו נשואים היינו חוזרים בסופי שבוע הביתה ועושים שבתות בנפרד לאחר החתונה חזרנו לדירה שלנו , ולא כל כך הרגשנו את ההבדל שבין חיי רווקות לנישואין (מלבד הדלקת נרות ומקווה) כיום בעלי רוצה שנעשה שבתות בנפרד כי הוא לא מבין את החשיבות של התחלת חיי הנישואין. והוא גם לא מרגיש בהבדל בין רווק לנשוי בגלל המגורים המשותפים אני אשמח אם תעזרו לי מה לעשות? שבתות בנפרד? איזה צורה זה לזוג נשוי?

תשובה

שלום וברכה

את צודקת בהחלט. אבל קשה להסביר לבעלך את הדברים מחמת הרגילות שלו וקיבעון המחשבתי. על כן אמליץ לעשות פשרה בנושא ולעשות שבת אחת ששניכם נמצאים יחד ושבת אחת שכל אחד ילך לדרכו. בעז"ה תוך תקופה קצרה נקווה שבעלך יבין שאין טעם ללכת לבד לאחר החתונה.

בהצלחה,