האם בקבוקי שתייה שעשויים מפלסטיק צריכים טבילה?

  • כ"ה אדר התשע"ה

שאלה

האם בקבוקי שתייה שעשויים מפלסטיק או הפיות של בקבוקי השתייה האישיים צריכים טבילה לפני שימוש בהם? ואם לא-מדוע?

תודה רבה:)

תשובה

שלום רב,

גם אם הבקבוקים יוצרו על ידי גויים, אין חיוב להטבילם, כי כלי פלסטיק פטורים מטבילת כלים.

והטעם הוא, כי באמת מן התורה יש חיוב להטביל כלי מתכות בלבד, אלא שחז"ל הוסיפו לחייב להטביל גם כלי זכוכית, משום שאם נשברים יש להם תקנה, ולכן הם דומים לכלי מתכות, אולם היות שחז"ל לא גזרו על כלי פלסטיק, אין לנו להוסיף מדעתנו לגזור עליהם חיוב טבילת כלים.

ומכל מקום המחמיר על עצמו להטביל כלי פלסטיק בלא ברכה, תבוא עליו ברכה.

מקורות: ראה שו"ת יביע אומר חלק ד' (חלק יורה דעה סימן ח), וחלק י' (חלק יורה דעה סימן י), ושו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן ס).

בברכה,

הלל מאירס