שאל את הרב - כללי

במי לבחור מחר?

  • כ"ה אדר התשע"ה

שאלה

שלום.. יש לי שאלה חשובה במיוחד לפני הבחירות. עדיין לא החלטתי במי לבחור. או ש"ס או ב"יחד" חשוב לי דעת תורה שראיתי שהרבה רבנים אומרים ש"ס. אבל ש"ס תמכה בהסכמי אוסלו שגרמו לרצח אלפי יהודים. ש"ס היא מפלגת שמאל שתומכת בבוז'י שתומך במדינת כל אזרחיה.. סליחה. חצי לערבים וחצי כל אזרחיה. תקום פה מדינה פלסטינית עם מיליוני פליטים פלסטינים וצבא (כי תהיה להם מדינה) שילחמו בנו. ובצד שלנו יתבטל או ימעט עולם היהדות והתורה. יש את הקלטות שחלקם פורסמו מפי הרב עובדיה יוסף זצ"ל ואם בקלטות שלא פורסמו מתירות לאלי ישי להקים מפלגה אז למה דרעי לא מוכן לשמוע דעת תורה? של הרב? מה אני עושה ובמי בוחר? לא החלטתי

תשובה

שלום וברכה

עובדתית ש"ס לא תמכה באוסלו. מרן הורה להימנע בקריאה הראשונה ולהתנגד בקריאה השניה.

שס מתנגדת לממשלת שמאל.

חובה לשמוע למועצת החכמים שמרן הורה לשמוע להם ולכן חובה להצביע אך ורק שס ולא למפלגה אחרת חלילה שהולכת נגד רצון מרן.

דרעי כנוע לגמרי לדעת תורה של מועצת החכמים שמרן הקים. האחרים בחרו להם רבנים לטעמם מעצמם וצפצפו על דעת מועצת החכמים.

הדברים ברורים ומאירים וכדברי כל גדולי ישראל והשומע למועצת החכמים אינו נכשל.