שאל את הרב - כללי

הוכחת יהדותו של אדם

  • כ"ו אדר התשע"ה

שאלה

אני בקשר עם בחור שנולד יהודי להורים תמניים בישראל,נלקח בהיותו בן 3 ימים מבית החולים לפי שהבנתי מימנו בטעות למשפחה מוסלמית שגידלה אותו כמוסלמי ולא גילתה לו את יהדותו וחיתנו אותו בגיל צעיר עם מוסלמית,הבחור גילה את התרמית רק לאחר שנולדו לו ילדיו.כעת הוא מנהל משפט בין היתר גם לשוב ליהדותו ולהינשא ליהודיה.שאלתי זוהי סוגייה דתית מי יכול להכריע בה .האם יוכל לשוב לת"ז שלו המקורית ,כיצד יוכל לינשא ברבנות ,או שישנם דרכים שונות לפתור בעיה זו?

תשובה

לכבוד השואלת,

ככל הנשמע ממכתבך ענין זה גם תלוי בחלק המשפטי, כי אם נכונים הדברים והתינוק נלקח בטעות על ידי אמא אחרת מן הבית חולים, אז יש כאן תביעה לגבי הנהלת הבית חולים שנוגע לבתי משפט.

לכן נראה שכדאי לך כעת להמתין עד שיסתדרו הענינים בבית המשפט או להתקשר לעורך דין כדי להבין את הדברים לאישורן.

בברכה,

צוות הידברות