חגים ומועדי השנה

האם צריך לבצע בדיקת חמץ ברכב?

  • כ"ז אדר התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב,

לגבי ביעור/בדיקת חמץ: בחורה לא נשואה שגרה בבית הוריה אך יש לה רכב משלה חייבת בבדיקת חמץ בברכה? האם יכולה לבקש מאביה שיהיה השליח שלה לבדיקת הרכב בליל בדיקת חמץ?

תודה מראש על התשובה!

תשובה

שלום רב,

היות שבמשך השנה מכניסים לרכב מצרכי מזון של חמץ, יש חיוב לעשות בו בדיקת חמץ, אלא שהנכון ביותר הוא שאותה בחורה תשמע את הברכה שלפני הבדיקה מאביה, ותכוון לצאת ידי חובה, ומיד אחר כך תלך לבדוק בעצמה את הרכב שלה (יעויין שו"ת יחוה דעת חלק א' סימן ה, וחזון עובדיה פסח עמוד נב).

אולם אין לבחורה לבקש מאביה להיות השליח שלה לבדיקת חמץ, כי יש בזה חוסר כבוד כלפי האב (יעויין מסכת קידושין דף מה עמוד ב, שו"ת תורה לשמה סימן רסח, ושו"ת יביע אומר חלק ז' חלק יורה דעה סוף סימן טז).

בברכה,

הלל מאירס