כלי חרס שהשתמשו באיסור ונתערב בכלים כשרים, מה הדין?

  • כ"ט אדר התשע"ה

שאלה

שלום הרב,

אם כלי חרס שהשתמשו בו באיסור והתערבב בכלי חרס כשרים, מה הדין? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם כלי החרס שהשתמשו בו באיסור נתערב בתוך כלים אחרים ואי אפשר לזהותו, מעיקר הדין הוא בטל ברוב, ומכל מקום נכון להמתין ולא להשתמש בכל כלי החרס האלו במשך 24 שעות כדי שיהיה נותן טעם לפגם (ובמקרים אחרים כשמדובר בסוג כלים שמועיל להם הגעלה, נכון להחמיר אם אפשר לחזור ולהגעיל את כל הכלים).

מקורות: ראה שלחן ערוך יורה דעה (סימן קב סעיף ג) וש"ך (סק"ח) ופתחי תשובה (סק"ו).

בברכה,

הלל מאירס