שאל את הרב - כללי

איך לא להיות מושפע לרעה מהחברה? והתחזקות בתורה

  • ד' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום הרב, איך לא להיות מושפע לרעה מהחברה? איך לשמור על עצמי? ואיך אפשר להתחזק בלימוד תורה כשיש לחץ בלימודים?

תשובה

לכבוד השואל,

איך לא להיות מושפע לרעה מהחברה?

1. תנתק מקשר רגשי. אתה יכול להשתתף אתם באופן פיסי, אבל תנסה לשתף אתם את רגשותיך האמיתיות בשעת דיבורך אתם מה שאפשר מה שפחות.

איך לשמור על עצמי?

2. עצה לזה שיהיה לך ספר חיזוק שתלמד בו בכל יום אפילו למספר דקות. צריך להיות ספר שיחזק אותך באמונה ובתפקיד היהודי להתקשר לבוראו, וכגון ספר נפש פנחס על עניני אמונה מהרב שמשון פינקוס ז"ל.

איך אפשר להתחזק בלימוד תורה כשיש לחץ בלימודים?

3. בשבתות תלמד את כל הפרשה עם פירוש רש"י, ובימי השבוע תלמד ספר לקיצור הלכות מעשיות הנהוגים בעדה שלך, כגון קיצור שולחן ערוך לאשכנזים או ילקוט יוסף לספרדים.  תלמד לפחות הלכה אחת ביום והלכה אחת בערב.

בברכה,

רב נחום