נשים

גילוח השיער

  • ד' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום לרב לאחרונה נודע לי, משיחה עם חברה חרדית שאצלם במגזר נשים בחסידויות ובקהילות רבות, מגלחות את השיער אחרי הנישואין.. הייתי בשוק! האם זה לא מפריע לבעל?? הרי האישה צריכה להיות יפה לבעלה לא?? איך אפשר להרגיש נשית ככה?? ממה שידוע לי זה הרי לא חיוב שמופיע בשו"ע, אז למה?? מה המקור לזה? האם זה חיוב? מנהג? האם זה לא קצת קיצוני מדי?? אשמח אם הרב ירחיב בנושא תודה

תשובה

שלום וברכה

גילוח השיער היה נהוג בהמון קהילות בני ספרד ובני אשכנז כאחד ומוזכר בפוסקים רבים. הטעמים לכך בקצרה הם א. משום צניעות שלא יציצו השערות החוצה בשום צד. ב. משום חשש קשרים בשעת הטבילה דבר שמהווה חציצה. ג. לחשו לדברי הזוהר שהשיער הגודל בימי הנידה יש להם טומאת נידה חמורה שאינו יורד בטבילה.

מאחר ומנהג הרבה מקהילות הקודש להקפיד מאוד שלא לגלות את השיער אפילו בבית הרי שהשיער לא מסייע לאישה במאומה ואף הבעל לא איכפת לו שהאישה תוריד את שערה ולכן אין כל מניעה בין מצד הבעל ובין מצד האישה לגלחת את שערה לאחר החתונה.

מקוהו שהדברים מיושבים על ליבך.

בהצלחה,