חברה והשקפה

אכל בטעות בתענית יחיד

  • ה' ניסן התשע"ה

שאלה

אני החלטתי לקחת על עצמי צום תענית יחיד, אולם בבוקר התענית כשהתעוררתי הכנתי קפה ושתיתי אותו בצורה אוטומטית ושכחתי מהצום. האם התענית מבוטלת? האם אני יכול להמשיך בצום וזה יחשב שעמדתי בתענית?

תשובה

שלום רב,

אם מנהגך כמו הספרדים עליך להמשיך בתענית עד הלילה, ואין צורך להתענות יום אחר. ואם אתה נוהג כמו האשכנזים, מלבד הצורך להשלים את התענית עד הלילה - תצטרך גם להתענות יום אחר, אלא אם כן שתית פחות משיעור "מלוא לוגמיו", שאז לא תצטרך להתענות בשנית.

מקורות: יעויין שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים (סימן תקסח סעיף א) ומשנה ברורה (ס"ק א, ב, ה, ח) ושער הציון (סק"ב).

בברכה,

הלל מאירס