כשרות רבנות רגילה בפסח

  • ה' ניסן התשע"ה

שאלה

רוב המוצרים שהם בשגחת הבד"צ הם רק לימות השנה, ושמתי לב שלפסח בדרך כלל יש רק השגחת רבנות, האם צריך להקפיד על זה ולחפש גם בפסח מוצרים שהכשר לפסח הוא בדצ? בימות השנה אני מקפידה על כשרויות מהודרות בכל סוגי המזון תודה

תשובה

שלום וברכה

ישנם דברים שיש בהם חשש קטניות בלבד, לכן אין הבד"ץ האשכנזי נותן לזה כשרות לפסח ואז ניתן לבני ספרד לאכול ללא חשש.

לפעמים מדובר בדבר שהוא אכן לא כשר לפסח למהדרין כדוגמת שתיה דיאט של קוקה קולה וכדו' ואז אין להשתמש בזה כלל למי שמקפיד בכל השנה על מהדרין.