שמיטה

האם מותר לאכול פירות שביעית ללא מעשר?

  • ט' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום רב, בימים אלה הבשילו פירות שסק בעץ שבגינתי, האם מותר לי לאכול ליד העץ ללא מעשר? (מדובר בפירות שביעית). תודה

תשובה

שלום רב,

כיוון שבפירות השסק יש קדושת שביעית כבר מתחילת חודש שבט (התשע"ה) - הם פטורים מהפרשת תרומות ומעשרות - כדין כל פירות וירקות שיש בהם קדושת שביעית, ותוכל לאכול מהם היכן שתרצה ללא הפרשת תרומות ומעשרות.

האמור הוא בתנאי שהפקרת את פירות השסק שלך כהלכה (כדין כל פירות וירקות של שביעית שיש חיוב להפקירם), שאם לא כן, יש עליך חיוב להפריש תרומות ומעשרות ללא ברכה.

מקורות: ראה שלחן ערוך יורה דעה (סימן שלא סעיף יט) שפירות שיש בהם קדושת שביעית פטורים מתרומות ומעשרות. ומש"כ שפטור זה הוא דווקא אם הפקיר את הפירות, ראה מה שכתב בזה בספר גבורי כח על הלכותשמיטה (פרק ז סעיף יב).

בברכה,

הלל מאירס