חגים ומועדי השנה

האם מותר ללמד נגינה בחול המועד?

  • ט' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום,

אני מעבירה שיעורי גיטרה באופן פרטי, ורציתי לשאול האם מותר לי ללמד בחול המועד?

תודה

תשובה

שלום רב,

היות שיש איסור לעבוד בחול המועד - אסור לתת שיעורי נגינה בתשלום בחול המועד, ורק מי שמצבו דחוק שהוא בגדר "אין לו מה יאכל" מותר בעבודה בחול המועד.

אמנם במידה שהעדר המשכיות השיעורים עשוי לגרום לתלמידים להפסיד את מה שכבר למדו אז מותר להמשיך ללמדם (גם בתשלום). וללמד ללא תשלום מותר בכל אופן.

מקורות:חול המועד כהלכתו (פרק ז סעיף פב).

בברכה,

הלל מאירס