שאל את הרב - כללי

סיעתה דישמיא

  • י' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב שמעתי פעם בהרצאה שיש דבר כזה שנגיד בן אדם נולד חילוני נגיד ומביאים לו הזדמנות לחזור בתשובה כאילו עזרה משמים לחזור בתשובה שולחים לו מסרים וזה ואם נגיד הוא לא חוזר בתשובה עוזרים לו פחות נגיד בהתחלה היה לו 100% עזרה זה יורד ל80% כביכול כאילו פחות עוזרים לו ואם הוא מבזבז את כל ההזדמנויות לא מספיקין בידו לחזור בתשובה משהוא בסגנון כבוד הרב יכול להסביר מתי קורה שעוזרים לבן אדם פחות יותר ויותר? עם בן אדם שומר שבת ומניח תפילין זה אפשרי המצב שפחות יעזרו לו? סיעתא דשמיה?

תשובה

לכבוד השואל,

הקב"ה מביא כל הזמן הזדמנויות אין סופיות לעורר את האדם בכל אשר הוא לתשובה שלימה, אם האדם נתפס במחשבה זו ומנסה להתעלות יורת הקב"ה מסייע לו שיכול הלמשיך ולהתחזק ולהתעלות עוד ועוד. בכל יום ויום בת קול יוצאת מהר חורב ומנסה לעורר את לבות בני ישראל לתשובה, אשרי האדם שנתפס להירהור התשובה ומתחזק והולך וזוכה לסייעתא דשמיא.