אמונה

האם כדאי לי להגיד משהו?

  • י"א ניסן התשע"ה

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב יש אתר של זיכוי הרבים, המפיץ הרבה מידע על אובאמה בהקשר של גוג ומגוג, על כך שהוא אולי גוג אני בקשר עם אחד מבעלי האתר, וברוך ה' הוא שומע לעצות שלי מדי פעם האם כדאי לי להגיד לו לפרסם בכל מאמר שזה לא במאת האחוזים, והכל יכול להשתנות? (למרות שאני מאמין שהרבה, אולי אלפים כבר חזרו בתשובה, או הירהרו בתשובה מהסרטונים הללו, ואני פוחד שאם הוא יקשיב לי זה יהרוס להם את האמונה ויכפרו בהכל ח''ו - כי אם זה גם לא מתממש אחרי כל העוצמה שזה יצר בציבור - אז יוותרו על האמונה ח''ו. אני חושש שכל הקטע עם אובאמה זה תרגיל של הס''מ, לגרום לאנשים לחשוב שהמשיח בא.. ואז אם לא יגיע השנה או שנה הבאה - בום ח''ו האמונה תתרסק. מצד שני אובאמה באמת חושף את פרצופו האמיתי בזמן האחרון ממש, וחלק מהמידע על אובאמה התפרסם כבר לפני יותר משנה. בנוסף גם לי יש ברוך ה' אתר לזיכוי הרבים - מותר לי לפרסם את הדברים הללו? להוסיף כמובן אזהרה שזה יכול להשתנות? למרות שאם המשיח לא יגיע, יכול להיות שזה עדיין ישבור אנשים ואולי היצר הרע יגיד להם שאם זה שקר - אז הכל שקר ויעזבו הכל ח''ו? דרך אגב, שאלתי רב לגבי עניין של האם לפרסם את הדברים באתר שלי, הוא אמר לי שעדיף לפרסם דברים אחרים, כמו נבואות מקובלות בתנ''ך ומוסר וכו' - האם זה ציויי? כי חייבים להקשיב לחכמים ברוך ה'. או שזו פשוט המלצה, כי הוא אמר שזה עדיף... תודה רבה כבוד הרב!! :)

תשובה

שלום וברכה

עדיף לא לפרסם את ענייני גוג ומגוג ואף מי שפירסם יפרסם בהבלטה ובבהירות שזה רק יתכן ואולי שאובמה הוא גוג אבל יתכן בהחלט שאובמה אינו גוג ולא מגוג ואין הדבר וודאי כלל.

בהצלחה,