האם מותר להבריז משיעור בבית הספר או שזה עבירה

  • י"א ניסן התשע"ה

שאלה

שלום הרב, יש לי כמה שאלות שנוגעות בביה"ס. 1) להבריז משיעור... חח זה מותר? כאילו זה עבירה או שזה לא מוסרי? מה הרב חושב על הברזות משיעורים בביה"ס? זה יכול להיות סתם שיעור... נגיד מדעים, אנגלית, עברית וכו'... 2) באותו עניין, אפשר או שזה לא מוסרי או עבירה, לשים אוזניות בשיעור ולשמוע שיעור תורה/ שירים באוזניות באמצע השיעור? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

זה לא אסור ואין עבירה אבל זה לא ראוי. יש לנצל את הזמן של בית הספר ללימוד מקצועות בית הספר גראוי מלבד אם מלמדים שיעורי כפירה אז ראוי מאוד לקחת אוזניות ולהקשיב לשיעורי תורה במרום שלמוע שיעורי כפירה רח"ל.