האם יש בעיה בתכשיטי קבלה?

  • י"ב ניסן התשע"ה

שאלה

שלום הרב, יש לי תליון מ"תכשיטי קבלה" של הארי..שלושת האותיות שכתובות על התליון הן -"שאה". אמרו לי שזה למציאת זיווג אידיאלי ולחברויות ולשימור קשרים קיימים ועוד כל מיני כאלה..ועכשיו אני רוצה לחזור בתשובה ולא ממש יודעת מה השם חושב על זה.. (אם זה בסדר לשים את זה עלי ולחבר את זה לשרשרת), אם זה בסדר מבחינת התורה בכלל, ואם זה משפיע או יכול להשפיע או לשנות לי משהו מהחיים או אפילו לתת כח לתפילות שלי.. ויש לי עוד שאלה, אם אפשר לשים את השרשרת במידה ותכתוב שזה לא ישפיע עלי לטובה..? כי בלי קשר לסגולה שבה, אם תגיד שיש, ממש יפה. אשמח לקבל תשובות, תודה מראש, ותודה שהחזרתם אותי בתשובה..

תשובה

שלום וברכה

לא מועיל ויש לקוות שאינו מזיק. מאחר ובדרך כלל אין האותיות כתובות כראוי אלא מחוברות מכל צד לתליון הרי שיש להניח שאין בהם כל נזק וכלן אם זה יפםה את יכולה לענוד ללא כל חשש.