עבודה בחג הפסח

  • י"ב ניסן התשע"ה

שאלה

אני חוזר בתשובה מזה שש שנים, יש לי בן מנשואים קודמים בן 18 שהינו מתנהל כחילוני אבל לא מנוכר מהיהדות. הוא מתארח בביתי בשבתות עם שאר האחים. מצבם הכלכלי לא טוב ומדיי פעם בשבתות יוצא לו לעבוד בישוב הדתי חפץ חיים באירוח האורחים שמגיעים לנופש במקום. גם בחג הקרוב חג הפסח חג החירות ביקשו אותו להגיע לעבוד. שאלתי אם אין בזה טעם נפגע שחרדים מעסיקים יהודים בימים אלו, במיוחד חג כזה בו יצאנו מעבדות? האם מתקיים העניין שאין ברכה בכסף שמתקבל מעבודה זו? מקווה לתשובה מהירה לפני החג בכדי להחכים ולנסות להניע את בני מהעבודה הנל לציין כי החג נעשה אצלי. תודה וברכת חג שמח.

תשובה

שלום וברכה

כמובן שהוא לא עובד בדבר הכרוך בחילול שבת.

לקיחת שכר בשבת על כל עבודה שהיא אסורה ואין בה ברכה מלבד אם לוקח את הכסף בהבלעה זאת אומרת שהכסף של שבת משולם ניח על משמרת שכוללת עבודה גם ביום שישי והתשלום הוא אחיד על כל המשמרת וכדו'.

כמובן שחלילה אם העבודה כרוכה בחילול שבת בנסיעות וכדו' בוודאי שאין בה כל סימן ברכה.

בברכה.