האם מותר לעשר מעשרות לילדים?

  • כ"ג ניסן התשע"ה

שאלה

אני ובעלי רוצים להתחיל לעשר ואין לנו מושג איך עושים את זה מה אומרים ולמי מעשרים, אנחנו מאוד רוצים לעשר את כספינו לילדנו לחתונה כשיגדלו האם זה אפשרי ואם אפשר לקבל הנחייה מדוייקת כיצד לעשר ומה לומר אנחנו ספרדים. תודה

תשובה

שלום וברכה

א. יש לומר מראש שאת עושה את זה רק בלי נדר.

ב. יש לחשב את כל ההכנסות שלכם הן מקצבאות הן ממשכורת או כל דבר אחר ולנכות מזה את ההוצאות לצורך העבודה כנסיעות וכדו' ומהנותר שהוא הריווח נטו שלכם בכל חודש, יש לחשב עשר אחוז ולתת לצדקה או לכל מצוהו שלא מחוייבים לעשות.

ניתן גם לחסוך את הכסף לחתונת הילדים לצוחרך הוצאות סבירות ולא לצורך יוקרה.

אין לתת את כל הכסף לילדים ויש לקחת חלק מהכסף לצדקות אחרות.